ENNAKKO – #joulupunnitus 2016

Pimeimpiinkin kolkkiin loistaa pian valo, kun urheat veitikaiset ympäri Suomen rientävät joulupöydän antimien äärelle mittelöitsemään paremmuudestaan tämän vuoden #joulupunnitus-koitoksessa.

Leikkimielinen (joskin armoton) kamppailu toimii näin:

  1. Käy vaa’alla juuri ennen jouluaaton ruokailua…
  2. …ja heti ruokailun jälkeen.
  3. Twiittaa erotus hashtagilla #joulupunnitus

Suurimman liikahduksen vaa’an mittariin kellottava urheilija saa nimensä historiankirjoihin vuoden 2016 #joulupunnitus-voittajana.

joulupunnitus

Hallitsevan mestarin keltaisen ruokalapun pukee ylleen Jukka Yrjönen. Tosin Vedonlyöjien keskuudessa katseet ovat kohdistuneet Lammin lihapatojen äärelle Eetu Jahkosen suuntaan. Jahkosella on männävuosina ollut kehnoa tuuria. Kirkkain mitali jäi 2015 aattoyönä vain puolikkaan kinkkuvoileivän päähän. Kestomenestyjä Miika Lahti on palkintokorokeputkensa ansiosta luonnollisesti myös analyytikkojen kiikarissa.

Kilpailijat joutuvat ahtaamaan kupuunsa pöperöä ennennäkemättömällä voimalla, mikäli mielivät podiumille. Aimoisen vastuksen on luvannut tarjota Keski-Suomen veitikat Samu Turunen ja Timo Tarvainen. Turunen ja Tarvainen ovat kumpainenkin jo #joulupunnituksen nestoreita. Aattoilta näyttää onko herrojen kesäharjoituskausi tuottanut tulosta vai viekö nuoremmat mitalit mennessään.

Oman suolansa joulukalan päälle heittävät myös Jukka Sinda ja Kimmo Harinen. Sinda heilautti viime vuonna mittarilukemat yli kahteen kiloon pelkästään aamupuurolla. Nähtäväksi jää onko ajoitus kohdillaan aaton taistelussa, sillä Harisen suoritukset eivät ole viime vuosina vakuuttaneet. Uusi harjoitusohjelma kuitenkin antaa luvan odottaa yllätyksiä.

Naisten sarjassa kärkisijaa on hallinnut pitkään EU-passinsa säilyttänyt Helinä Turunen. Tosin tänä vuonna Helinä joutuu laittamaan kaiken peliin, sillä kisapassinsa on leimannut myös Rosa Elina ja Kerttu Takala. Pystyykö Helinä säilyttämään paikkansa korkeimmalla pallilla vai yllättääkö haastajat tänä vuonna.

Myös Aki RantanenEero Ryyppö ja Kimmo Anttila ovat luvanneet tarjota hurjan vastuksen kilpakumppaneilleen. Tälle vuodelle on kohdattu tosin jo yksi luovutus, sillä ensimmäisistä koitoksista asti mukana ollut Juho Jokinen jättää kilpailun nuoremmille ja vetäytyy eläkepäivien viettoon. Toimitus tohtii kuitenkin odottaa comebackiä ensi vuoden mittelöön jo pelkästään One More Year -aatteen hengessä.

Joulupunnituksen avauskello kumahtaa aattona 24. joulukuuta. Kisapasseja leimataan illan ruokailuun saakka ja saattaa hyvinkin olla, että pistesijoille ryntää uusia herkkusuita.

Tervetuloa mukaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.